Zpět na výpis článků Lehátka se slunečníkem u jezera
Markéta Paločková
19. 6. 2024, 12:18
Webové stránky

Okurková sezona je za dveřmi: Jak využít léto k dořešení restů a k úpravě online propagace

Pro ty, kteří neumí vypnout ani na dovolené, je léto ideálním časem k dořešení restů. Využijte příležitost se zaměřit na vylepšení vaší strategie.

Prázdniny se blíží, a to znamená čas na dobrodružství, relaxaci a odpočinek. Pro mnoho podnikatelů a obchodníků je toto období známo jako tzv. okurková sezona, kdy se obchodní aktivity zpomalují a většina věcí se odkládá na září. Ale proč nevyužít tuto klidnější dobu k tomu, abyste se pustili do restů a vylepšili svou online prezentaci?

Ujasněte si své cíle

Prázdniny jsou skvělým obdobím pro reflexi a plánování. Zkuste si sednout a ujasnit si, co byste chtěli ve svém podnikání zlepšit. Chcete zvýšit návštěvnost svého webu? Chcete být více aktivní na sociálních sítích? Mít tyto cíle jasně stanovené vám pomůže efektivněji pracovat na jejich dosažení.

Vytvořte si plán

Je důležité si vytvořit časový harmonogram, aby vaše aktivity na sociálních sítích byly konzistentní. Naplánujte si příspěvky, interakce a kampaně tak, aby měly co největší dosah. Pro webové stránky si připravte nové materiály, jako je grafika, fotografie a nebo třeba témata na blog.

Nezapomeňte i na engagement. Zkuste interagovat se svými sledujícími více než obvykle. Odpovídejte na komentáře, vytvářejte ankety a povzbuzujte své sledující k zapojení.

Info: Engagement v kontextu marketingu a sociálních médií odkazuje na úroveň interakce mezi uživateli a obsahem, který sdílíte. Zahrnuje to např. tyto formy zapojení:

  • Lajky (To se mi líbí): Počet lidí, kteří označili váš příspěvek jako oblíbený.
  • Komentáře: Počet a kvalita komentářů, které uživatelé zanechávají pod vašimi příspěvky.
  • Sdílení: Kolik lidí sdílí váš obsah se svými přáteli nebo sledovateli.
  • Kliknutí: Počet kliknutí na odkazy ve vašich příspěvcích.
  • Zobrazení videa: Počet lidí, kteří si prohlédnou váš videoobsah.
  • Uložené příspěvky: Počet lidí, kteří si váš příspěvek uloží pro pozdější zobrazení.

Vylepšete svůj web

  • Redesign webu: Pokud jste už delší dobu neupravovali vzhled svého webu, je možná čas na změnu. Moderní a přehledný design může výrazně zvýšit atraktivitu a použitelnost vašeho webu.
  • SEO optimalizace: Zaměřte se na zlepšení SEO, aby váš web byl lépe dohledatelný ve vyhledávačích. Prázdniny jsou ideálním časem pro provedení důkladné analýzy klíčových slov a optimalizaci obsahu.
  • Optimalizace výkonu: Nezapomeňte také na optimalizaci výkonu vašeho webu pro lepší uživatelskou zkušenost a rychlost načítání stránek.
  • Aktualizace obsahu: Zkontrolujte a aktualizujte obsah na svém webu. Přidejte nové články na blog, aktualizujte informace o produktech a službách a zkontrolujte, zda všechny odkazy fungují správně.

Tip: Zkuste si váš stávající web zadat do nástroje pro výkon webu . Tím získáte informace o oblastech, na které byste se měli zaměřit pro zlepšení jeho výkonu.

Vzdělávejte se

Prázdniny jsou také ideálním časem pro osobní růst a vzdělávání. Přečtěte si odborné knihy, absolvujte online kurzy nebo se inspirujte úspěšnými příběhy jiných podnikatelů. To vše vám může přinést nové nápady a motivaci pro vaše vlastní podnikání.

Networking

Léto je také skvělým obdobím pro účast na networkingových akcích. Setkávání s ostatními profesionály může přinést nové kontakty, inspiraci a příležitosti ke spolupráci. Navíc můžete získat cennou zpětnou vazbu na vaši online prezentaci a zjistit nové trendy a nápady.

Vykročte ze své komfortní zóny

Vyzkoušejte něco nového a vyjděte ze svého komfortního prostředí. Získáte novou perspektivu, která vám může pomoci lépe porozumět potřebám klientů a jejich práci.

Odpočiňte si

Nezapomeňte si také odpočinout. Díky relaxaci může naše mysl přinést nové nápady a kreativní řešení. Mít u sebe poznámkový blok a telefon se vždy hodí, protože nikdy nevíte, kdy vás napadne skvělý nápad.

U čeho se nejlépe vyčistí hlava?

  • Procházka v přírodě vede na plné čáře. Zajděte si na houby, projděte se ke staré zřícenině, nebo si foťte pro radost. 
  • Meditace: Zkuste si najít klidné místo a věnovat se meditaci. Pomáhá to uklidnit mysl a zlepšuje celkovou pohodu.
  • Čtení knihy: Ponořte se do zajímavé knihy, která vás zcela pohltí a odvede myšlenky od každodenních starostí.
  • Hraní her: Zajděte s přáteli na volejball, jděte s dětmi na bojovku, nebo si zahrajte nějakou hru na počítači. 
  • Běh: Zkuste si během léta dát cíl na běhání. Začněte z lehka, uvidíte, že zaběhat si po ránu může být příjemná změna.
  • Kreativní činnosti: Malování, psaní, nebo jiné tvůrčí činnosti mohou být pro mnohé skvělým způsobem relaxace a vypnutí.

Každému pomáhá něco jiného, nám se dobře odpočívá i u vaření či pečení. Je dobré si vzpomenout, co vás bavilo, když jste byli dětmi. Pak už to půjde snadno.

Přejeme vám úžasné letní zážitky! Pokud vám během dovolené napadne, co všechno byste mohli vylepšit na svém webu, neváhejte nás kontaktovat.

Naše služby

Máte zájem o naše služby?

Dejte nám o tom vědět prostřednictvím našeho kontaktního formuláře.

Kontaktní formulář